Alma Srl Scuola Internazionale Di Cucina Italiana
ALMA, Parma’nın hemen dışında, Colorno’da, Po nehrinin kıyısında, İtalya’nın Gıda Vadisi olarak tanımlanan bölgenin kalbinde yer almaktadır. Parma şehri, 2015 yılında UNESCO tarafından ” Yaratıcı Gastronomi Şehri ” unvanını almış , 2018 yılında ise ” 2020 Kültür Başkenti ” seçilmiştir . Prestijli Reggia Ducale, aşçılık okulunun dersliklerine ve laboratuvarlarına ev sahipliği yapmaktadır; 1700’lerden kalma zarif bir bahçenin içinde yer alan ve tüm ekipman ve teknolojilerle donatılmış tarihi bir saray, öğrencilerin eğitimi için ideal bir ortamı vardır.
ALMA, aşçı, pastacı veya fırıncı olmak isteyenler, sommelier olmayı hayal edenler veya garson olmayı, otelcilik sektöründe restoran veya yapı işletmeyi düşünenler için en yetkili eğitim merkezi olarak kabul edilmektedir. Bir ALMA eğitim kursuna katılmak, yüksek kaliteli bir mutfak, pasta yapımı veya sommelier kursuna katılmaktan çok daha fazlası anlamına gelir. Okulun amacı sadece meslek öğretmek, bilgi aktarmak veya “boş kapları doldurmak” değil; her şeyden önce “ateş yakmak”, öğrencilerinin yemek ve misafirperverlik kültürü ve etiğine yönelik tutkularına eşlik etmektir .
Yeni Nesil Şef, ALMA’nın sürdürülebilirlik , gıda egemenliği ve tüketim tarzları değerlerine dayalı eğitim ve kültürü teşvik etme konusundaki günlük taahhüdüdür . Bu temalar Okulun kimliğinin merkezinde yer almaktadır. ALMA , yuvarlak masa toplantıları, konferanslar ve uluslararası anketler aracılığıyla en ileri öğretimin araştırılması ve geliştirilmesi üzerinde çalışmak üzere şefler, tarihçiler, yapımcılar, gazeteciler, eleştirmenler ve akademisyenler de dahil olmak üzere yüzlerce sektör uzmanını bir araya getirmektedir.
PROGRAMLARI
Tüm ALMA kursları iki aşamaya ayrılmıştır:
- Birincisi, yatılı olarak tanımlanan, Okul içindeki teorik ve uygulamalı derslerin süresini tanımlayan
- İkincisi ise ALMA Eğitim Direktörlüğü tarafından seçilen İtalyan ve uluslararası yemek hizmetleri ve konaklama alanındaki birinci düzey yapılarda staj yapmaya ayrılmıştır.
Staj, ALMA eğitim yolunda Okuldaki çalışma aşaması kadar önemli olan temel bir adımı temsil eder. Aslında bu, öğrencilerden dersler sırasında öğrendikleri tüm bilgi ve becerileri derhal uygulamaya koymalarının, gerçek ve yoğun bir çalışma bağlamında rekabet etmelerinin istendiği andır .
İngilizce Kursları – Kişiye Özel Programlar, Yurtdışı Kurslar, Partner Olan Okullarla Ortak Programlar, ICP
Pastahane – Makarna, Makarnacılık Okulu, Çikolata Sanatlarında Usta
Sala ve Sommellerie – Sala, Bar ve Sommellerie’nin Üstünü
Yönetim – Yiyecek ve İçecek Yönetimi Konusunda Master, Yiyecek ve İçecek İş Oyunu
Beyaz Sanat – Modern Yemek Pişirme, Gastronomik Pizza
Uluslararası Ortaklarla Kurslar – ALMA ve Ecole Ducasse
Mutfak – Pişirme Teknikleri, Usta Sağlık ve Performans Şefi
Yaz Okulu – ALMA, İtalyan otel ve yemek enstitülerinden mezun olan ve öğrenimleri sırasında öne çıkan mezunlara yönelik bir eğitim deneyimi sunmaktadır. İtalyan mutfağının tarihi ve kültürü üzerine teorik dersler ve pratik gösterilerin yanı sıra Yemek Vadisi’ni keşfetmeye yönelik eğitici geziler içeren eğitime ayrılmış dolu bir programı kapsar.
AKTİVİTELER
Birlikte bir akşam geçirebileceğiniz her zevke uygun çok sayıda yer vardır: barlar ve sandviç barlar, diskolar ve canlı müzik yapılan yerler veya kulüpler. Sanata meraklı olanlar için Parma Belediyesi’nin turizm bilgi portalı müzeler, kiliseler, saraylar ve anıtlar gibi sanatsal kaynakların belgelenmiş ve güncellenmiş bir listesini sunmaktadır.
Kaçırılmaması gerekenler Parco Ducale, Katedral ve Vaftizhane, Stuard Sanat Galerisi, Teatro Regio, Teatro Farnese ve Botanik Bahçesi’dir. Peki sporcular için? Bu durumda spor salonlarının, merkezlerin, derneklerin ve spor merkezlerinin listesi gerçekten sonsuzdur. Üniversite Spor Merkezi’nin veya Parma Belediyesi’nin web sitesi çok sayıda referans sağlayabilir.















